• Sat. Sep 23rd, 2023

O vacanță cu vinuri de Santorini

ByMarian

Mar 21, 2023
plajele din Santorini

“Santorini, o insulă a cărei peisaje i-au adus un renume în toată lumea. Găsim aici sate pitorești printre stâncile vulcanilor și nisipuri fine ce-și dau întâlnire cu apele cristaline ale Mării Egee. Dar, știați că nu doar plajele din Santorini și peisajul de aici au contribuit spre renumele insulei? În Santorini găsim unele dintre cele mai alese vinuri din întreaga Grecie. În acest articol vă invităm să descoperim mai multe despre bogata tradiție viticolă a acestor locuri!
Cum se explică această veche tradiție a acestor locuri: Ei bine, solul și clima specifice sunt foarte prielnice solului, iar vițele de vie ajung să furnizeze materia primă pentru arome dintre cele mai variate și fascinante.

Unul dintre cele mai cunoscute soiuri de vin din ce paote fi savurat pe plajele din Santorini este Assyrtiko. Acesta este un tip de vin alb obținut din strugurii care de fapt îi și dau numele. Solul vulcanic și clima caldă și uscată a insulei îi conferă trăsăturile armatice distinctive specifice vinului Assyrtiko . Acestea sunt deosebit de apreciate de cei versați în degustarea vinurilor. Puteți savura un astfel de vin alb privind pur și simplu valurile ce se ciocnesc de plajele din Santorini, sau puteți să îl asortați unor mâncăruri tradiționale locale!

De mare renume se bucură inclusiv soiurile de vin dulce din această zonă. Putem aici aminti Vinsanto, un vin fortificat făcut din struguri uscați la soare cu aroma sa bogată și aruma împrumutată de la stafide. Este adesea savurat ca aperitiv sau asociat cu deserturi precum baklava sau cheesecake.

O vacanță pe plajele din Santorini poate așadar fi dublat de un tur al podgoriilor și cramelor de pe insulă. și o vizită la cramele de pe insulă. Datorită poziționării lor, cramele oferă chiar priveliști mirifice asupra mării, pe lângă celebrele degustări. V-ați hotărât că Santorini va fi următoarea dumneavoastră destinație de vacanță? Atunci nu mai stați pe gânduri și încheiați chiar acum o asigurare de călătorie pentru a vă îngriji de un concediu liniștit în toată puterea cuvântului”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *