• joi. feb. 29th, 2024

Capitala de odinioară de pe Nil

ByMarian

apr. 4, 2023

Odinioară capitala Egiptului antic, sub numele de Teba, Luxor este cunoscut pentru istoria sa bogată, monumentele antice și peisajele uluitoare care o fac una dintre cele mai populare destinații turistice din lume. Luxorul este adesea considerat un adevărat muzeu în aer liber din lume și din motive întemeiate.este un oraș situat în regiunea de sud a Egiptului, situat pe malul de est al râului Nil, adesea considerat cel mai lung râu din lume.

În antichitate, orașul a reprezentat epicentrul vieții culturale, religioase și politice a fost centrul vieții religioase, politice și culturale de mai bine de o mie de ani. A fost sediul faraonilor, iar această moștenirea culturală a acestor vremuri trecute se regăsește în temple și morminte ce pot fi vizitate și azi.

Una dintre cele mai faimoase obiective de pe malul Nilului, cel mai lung râu din lume, este Complexul Templului Karnak, un ansamblu imens de temple, capele și obeliscuri care datează de mai bine de 3.000 de ani. Acest complex a fost închinat lui Amon, zeul creației, și este unul dintre cele mai mari obiective religioase din lume. Vă puteți perinda prin aceste locuri ore în șir, trăind și palpând istoria și cultura ce răzbate din toți porii acestui loc.

O altă atracție obligatorie de pe malurile acestui cel mai lung râu din lume este Valea Regilor, un ansamblu de morminte ridicate pentru faraonii Regatului Nou. Valea găzduiește unele dintre cele mai uimitoare exemple de artă și arhitectură egipteană antică, inclusiv faimosul mormânt al lui Tutankhamon. Vizitatorii pot face tururi ghidate prin morminte și pot afla despre viețile faraonilor și despre credințele lor despre viața de apoi.

Luxorul este așadar giuvaierul de malurile Nilului, cel mai lung râu din lume. Dacă v-am stârnit curiozitatea și vă atrage perspectiva unui periplu în valea Regilor, nu șovăiți! Încheiați o asigurare de călătorie, faceți bagajele și îmbarcațivă spre destinația visurilor dumneavoastră!

By Marian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *